Woontrends

Woonstylist Annet Ekkel

 

Woonstylist en interieurontwerper Annet Ekkel struint elk jaar alle grote woonbeurzen in Europa af, op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Ze werkt onder andere voor IKEA, ELLE wonen en VROUW van De Telegraaf. Een interieurtrend die ze veel tegenkomt op woonbeurzen is ‘stoer & industrieel’. Annet vertelt hoe je deze trend zelf kunt creëren in je woning.

 

 

"De overkoepelende trend in nieuwbouwwoningen is dat het interieur stoer mag zijn", vertelt woonstylist Annet Ekkel. "Het mag allemaal wat minder geslepen en gelikt. Dat bereik je door ruige materialen te gebruiken en een wat industriële sfeer te creëren. Een nieuwbouwwoning is daar uitermate geschikt voor. Door bij bijvoorbeeld een tweedehands kast tussen je nieuwe meubels te zetten, krijgt je huis meteen een authentiek karakter."

 

 

“Als je een heleboel mooie spullen bij elkaar zoekt, hoeft dat niet eens in één stijl te zijn. Je kiest gewoon wat jou aanspreekt en het hoeft niet direct bij elkaar te passen. Een heel klassiek schilderij naast een heel moderne bank; dat kan best. Eventueel met een antieke tafel erbij. Met name muren en vloeren hebben een groot effect op het interieur, omdat het grote oppervlakken zijn. Een robuuste houten of stenen vloer doet heel veel. Mensen willen tegenwoordig weer terug naar echte materialen.”